Sunday, August 15, 2010

Gua Tau Gua Siapa Beb!

Beb,
gua tau gua siapa!

Gua tak layak bercinta! Gua cakap lu, gua tau cinta sekarang bukan free. Sembanglah cinta tak mengenal harta, pangkat dan rupa. Gua assume lu salah. Freakin' damn wrong honey.

So, takpayah nak ajar gua erti cinta dicintai.

Nak keep in touch all the time? Lu bosan nanti, lu blame gua. Dah tau gua kayu, ayat tak power lepas tu blame gua bosan. Siapa suruh layan?

Memang gua salah sebab cari lu dulu. Macam sial la gua rasa. Tipu kalau gua cakap gua tak bersalah kalau gua tak kesian tengok lu sunyi. Tapi time gua sunyi, ada lu datang tolong?

Susah senang serius gua hadap sendiri.

Gua memang bukan secara genetik golongan yang minat mengadu. Bukan gua taknak susahkan orang. Gua memang tak boleh nak mengadu. Gua memang loser beb. Total loser! Bukan Total 90 Rooney pakai buat training.

Kalau lu nak tau kenapa gua sangat kayu, meh sini gua bagitau.

Gua miskin beb. Miskin harta. Miskin rupa. Miskin dunia. Akhirat? Biar Dia yang decide.

Miskin gua, gua tak apply jadi penerima zakat. Gua nak kerja, this fucking instituition tak bagi. Kalau gua break the rule, nyawa abah gua yang melayang sebab heart attack. Sakit-sakit orang tua tu, dia yang bagi gua elaun bulan-bulan. Kredit gua baik gua guna tanya khabar dia. Memang lu bukan orang pertama dapat mesej dari kredit first gua lepas top up.

Gua tau lu, budak U. Gua bukan budak U/kolej. Gua takkan dapat degree takpun diploma macam lu. Gua total loser. Bak kata haiwan yang menuhankan degree dengan diploma. Pergi mampus la!

Lagi satu, gua bukan Tuhan. Gua tak boleh ada dekat banyak tempat dalam satu masa. Mata gua limited on certain angle. Telinga gua pun limited acces macam internet yang tengah lembab ni.

Lu nak blame gua pasal tak tanya khabar bagai, suka hati lu. Gua dah cakap gua takkan tanya selalu sebab gua tau lu busy, lu pun kena tau gua ada dunia sendiri.

Gua yakin takada orang yang faham situasi gua. Gua sendiri panggil gua sendiri 'pelik'.

Gua bukan tak hargai peluang-peluang yang lu bagi. Ruang dan masa jadi halangan lu tau tak? Kalau ada kerja dekat dunia ni sebagai pencinta, tiap-tiap bulan dapat gaji jangan ingat gua tak layan. Dan gua tak harapkan sesen pun dari lu. Lu ingat gua tak kira berapa banyak pelaburan lu? Gua belajar math beb! Add math gua lulus time SPM dulu. Gua bukan bodoh.

Kalau lu nak tau apa yang gua nak, gua mintak lu sabar sikit. Tak lama. Lu jangan la nak tuduh gua main-main, kalau gua main-main lu takkan gua layan since the first break. Never.

Tapi sekarang, lu boleh carry on. Nak buat apa lu cash and carry on. Biar gua kat sini. Gua tunggu. Gua memang tunggu.

10 comments:

hellioz said...

lu ni post bende yg gwa nk post apehal?
gyahahahahah~

kisah kita serupa beb...
skang sume pakai duet.
no money no talk...

slh satu sbb besar gwa malas in r'shp sebab ni la....
semua situation lu kat atas gwa penah rasa...

sebijik2 gwa penah rasa...
sigh~

kte harus tubuhkan kelab manusia pelik sedunia ah gwa syak...

gyahahahahahah~

caca said...

mod style la post nih !

lya said...

huhu.. nak bnda ni letak kat blog boleh? tapi nak edit bahasa dia jadi bahasa formal.. itu pun kalau dapat kebenaran...

terbaekk!

eykameow said...

eh lu kenapa ni beb? meroyan tetibe. awek lu merajuk ey? then lu malas nak men pujuk2 dia dah ke?

HAHAHAHA.
aku tertarik dengan ayat ni..

"Gua yakin takada orang yang faham situasi gua. Gua sendiri panggil gua sendiri 'pelik' " aku pun rasa aku pelik *tetibe

alan said...

haha,rlex der.. Hdp mmg cm2..

shned said...

whoaaa. ni lah post yg i tunggu2. haha.

lya said...

Hasil proses memformalkan entri. Hehe.. Thanks!

Perihal Cinta Ep 20: Saya Tahu Saya Siapa

joegrimjow said...

macam tulisan perempuan
tapi ni laki kan?

J. Love said...

wtf @joegrimjow.

anyway, lu takyah la bercinta time time tengah macam ni. baik lu tolong bapak lu dulu, baru fikir pasal hati perasaan orang luar. not worth it ah nak pening-pening fikir pasal orang luar. ingat nasihat kakak ni ye dikkk?

anak abdullah said...

@hellioz, menatang ni common sense kot..hahaha

@caca, style tang mane?

@Eeya, dah siap da pun kan? thanks=)

@Eyka, aku pun boleh meroyan gak..hahaha..anyway, ko pelik dari sudut mane ek?

@alan, life goes on

@shned, i tau u tunggu i..kahkahkah

@joe, apa beza lelaki dengan perempuan selain aspek 'hole & shaft'? hik hik hik

@J.Love, thanks kak! u got the point

@kepada semua orang, sekali prank daa..aku dah pening dah ni...aduhh